Menü Kapat

Önemli Not!

“Lazer epilasyon ilgili uzmanlar tarafından yapıldığı takdirde güvenli ve etkili bir yöntemdir. Son dönemlerde bazı estetik merkezlerinde veya muayenehanelerde lazer epilasyon yetkili olmayan kişiler veya hekimler tarafından yapılmakta olup uygulamalar sırasında ciddi yan etkiler meydana gelmekte veya tedavi yanlış parametrelerle devam ettiği için etkisiz olmaktadır. 

Sağlık Bakanlığı 2008 yılı Eylül ayında yayınladığı bir genelgeyle lazer uygulayan merkezlerin sorumlu hekiminin dermatolog veya plastik cerrahi uzmanı olması gerektiğini vurgulayarak bu uzmanların dışında çalışan güzellik merkezleri ve muayenehanelerde lazer uygulamalarını yasaklamış ve bununla ilgili denetimlere başlamıştır. Dermatolog veya estetik cerrahi uzmanı yönetiminde olmayan bütün estetik merkezleri 2009 sonunda kapatılacaktır.

Etkili ve güvenli bir tedaviyi sürdürmek için ve tedavinizin yarıda kalmaması açısından bu hususu dikkate almanızı öneriyoruz.”

İstenmeyen tüylerinizden sizi kısa sürede kurtarmak için uzman personelimizle hijyenik bir ortamda cilt tipinize uygun çözümler sunuyoruz. Hızlı ve etkili uygulama, ekonomik ve mükemmel çözüm için son teknoloji Amerikan FDA onaylı Arion® (Alexandrite laser) ile hizmetinizdeyiz.

Long Pulsed Alexandrite (Aleksandrit) Lazer

FDA ve CE onaylı son teknoloji LONG PULSED ALEXANDRITE lazer sistemleri ile kalıcı epilasyon artık çok kolaydır.

Alexandrite lazer sisteminde dalga boyu 755 nm dir. Bu dalga boyundaki ışınlar seçici olarak kıldaki melanin adlı siyah boya maddesi tarafından emilir ve ısıya dönüşür. Lazer epilasyon cihazları ışık enerjisini belli mesafeden bir el cihazı yardımıyla uygularlar. Her atış yaklaşık 1,5 cm2lik bir alanı tarar. Atış sonrası kıl kökü 65-70 C derece kadar ısınır ve tahrip olur. Bu sayede kıl kökü yeni kıl üretemez hale getirilmiş olur. Lazer ile kıl kökü yok edilirken amaç seçici ısıtma yaparak kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Bu sayede cilde hasar vermeden daha etkin epilasyon yapılmaktadır. Koyu renkli ve kalın tüyler ısıyı daha iyi tuttukları için tedavileri daha başarılıdır. Tüy rengi koyu ve deri rengi açık olanlar en kısa sürede en az yan etki ile sonuca ulaşabilirler.

Jel, kontakt soğutma, gaz ile soğutma sistemleri yetersiz ve uygulamada pratik olmayan yöntemlerdir. Etkili soğutma uygulamanın olmazsa olmaz koşuludur. Hava soğutma sistemi özel bir cihaz yardımı ile lazer epilasyon uygulaması ile aynı anda yapılmaktadır. Aynı anda yapılan bu etkin soğutma sayesinde cildiniz korunur ve acı hissi en az düzeye indirilir.

Lazer epilasyon güvenli midir?

Tıpta 40 yılı aşkın süredir kullanılan lazer bugün göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmaktadır. Uygulama sırasında soğutucu hava verildiği için acı hissedilmez. Lazerin ürettiği enerji bir dalga boyu ışığıdır. Cilde zarar vermeden kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta radyasyon gibi artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur; ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Administration) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır ve ABD’den İngiltere’ye, Hollanda’dan Avustralya’ya kadar çeşitli gelişmiş ülkelerde de kullanılmaktadır.

Lazer epilasyonun geleneksel yöntemlere üstünlüğü nedir?

Öncelikle etkisi başka hiçbir yöntemle kıyaslanamayacak kadar güçlüdür. Acısızdır ve kişi tarafından sadece küçük bir fiske vurusu gibi algılanır. Kısa sürede büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Örneğin; dudak üstü 2-3 dakikada, her iki koltuk altı 10-15 dakikada temizlenir; hiçbir özel bakım gerektirmez. Öncesinde ve sonrasında banyo ve makyaj yapılabilir, parfüm uygulanabilir.

Lazer epilasyon hangi bölgelere yapılabilir? Hangi bölgelere yapılamaz?

Vücudun hemen tüm bölgelerine uygulama yapılabilir. Erkeklerde ve kadınlarda tüylenme dağılımı ve miktarı farklıdır. Esas olarak kadınların problemi olan aşırı kıllanma erkeklerin de kaş arası, elmacık kemiği üstü, sırt, boyun, göğüs ve ense gibi bölgelerde rahatsız edici olabilir. Her atışta 25-30 kıl kökü tahrip edilir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalır. 

Bir seans lazer epilasyon ne kadar sürer?

Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama bıyık ve çene bölgesi 1-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika sürmektedir.

Kaç seans uygulama yeterlidir? Seans aralıkları nasıl olmalıdır? 

Bölgeye göre kıl kökünün %30-70’i dinlenme dönemindedir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anagen, katagen veya telogen fazda olması tedavi açısından önemlidir. Uygulama anında kılların farklı evrelerde olması, sonucun tek seans ile bitmemesine neden olur. Tedavi sadece uygulanan bölgedeki büyüyen tüylerin (anagen fazı) köklerini tahrip etmektedir. 

Dinlenme evresinde olan kıl kökleri lazerden etkilenmez. Bu yüzden bölgeye göre değişmekle birlikte 1-2 ay sonra tekrarlayan tedaviler gerekmektedir. Uygulamalar ortalama 1-2 ay aralıklarla yapılır. Çoğu zaman ortalama 6-7 seans kesin sonuç almak için yeterlidir, ancak bu deri tipine ve kılların özelliğine bağlı olarak değişebilir. Yüz bölgesinde seans sayısı daha fazladır; özellikle hormon düzensizliği olan hastalar tedaviye dirençli olup lazer uygulamaları ile birlikte hormon tedavileri de düzenlenmelidir. Seans aralıkları yüz için ortalama 4-6 hafta, vücut için 8-10 hafta kadardır ve gittikçe seans aralıkları açılır.

Lazer epilasyon sırasında leke ve yanık riski var mı?

Uygulama optimum koşullarda yapılırsa ciltte hasar oluşmaz. Soğutma sistemi olmayan lazerlerde, ciltte yanık ve iz kalma riski her zaman yüksektir. Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece yanık riski azalır. Lazer epilasyon uygulaması sonrası kızarıklık ve kıl etrafında hafif bir şişlik oluşabilir. Bu reaksiyon çoğunlukla 1-2 saat içerisinde kaybolur, bazen ise 1-2 güne kadar uzayabilir. Uygulama yapılan bölge 2-3 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamalı ve güneş banyosu yapılmamalıdır. Koyu renkli veya bronzlaşmış derilerde etkilenme riski vardır. Bu nedenle koyu tenli kişilerde, lazer öncesi test atışı yapılıp bölge 24- 48 saat sonra herhangi bir reaksiyon açısından değerlendirilir. 

Hassas veya koyu tenli ciltlerde ya da yüksek enerjili uygulamalarda yüzeysel kabuklanma ve nadiren renk değişikliği oluşabilir. Çoğunlukla bu kabuklanma günler içerisinde düzelir ve deri normale döner. Neredeyse tüm vakalarda deri 4-6 ay içinde tamamen normale döner. 

Ten rengini dikkate alarak uygun enerji ve atış süresini seçmek başarılı ve yan etkisiz bir uygulamanın anahtarıdır.

Her cilt rengine uygulanır mı?

Lazer epilasyon uygulamasında cilt tipine göre doz seçimi yapılır. Bu sayede kıl köklerine etki edecek ancak cilde zarar vermeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Herkesin vücut yapısı, hormonal seviyeleri ve cilt tipi farklı olduğu için sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişir. Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Son teknoloji ürünü Alexandrite tipi cihazlar ile koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmaktadır. Bronzlaşmamak şartı ile tüm mevsimlerde yapılabilir.

Lazer epilasyon’un sakıncalı olduğu durumlar nelerdir ? 

Kalp pili olanlarda, sara hastalığında, hamilelerde, sarı beyaz ve ayva tüylü olanlarda lazer uygulanmaz. Uygulamalar öncesi ve sonrası, solaryum ya da güneş banyosu ile bronzlaşmamış olunması gerekir.

Tedaviye hazırlık

En az 1 ay öncesine kadar ağda, ip, cımbız gibi depilasyon işlemleri (kılları kökünden alma) yapılmamalı, en az 1 ay öncesinden güneş banyosu ve solaryuma gidilmemelidir. Tedaviden 3 gün önce bölgenin uygun şekilde tıraş edilmesi yeterlidir. Kişisel olarak ağrı eşiği düşük olan hastalarda nadiren lokal anestezi uygulanması gerekebilir. Bu durumlarda uygulama bölgesine 1-2 saat işlemden önce lokal anestetik etkisi olan Emla® krem sürülür ve üstü naylon bantlarla kapatılır.

Lazer epilasyon fiyatları

Fiyatlar uygulama bölgesine göre değişmektedir. Fiyat detaylarını öğrenmek için lütfen bize ulaşın.