Menü Kapat

Selülit tedavisinde FDA belgeli tek cihaz: LPG Cellu M6

LPG Endermolojisi aspirasyon (emme) ve dönme aksiyonlarının birlikte kullanılarak deri ve deri altı dokulara negatif basınç uygulanması prensibine dayanan bir masaj metodudur.

Dünyanın selülit tedavisinde etkinliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış FDA belgeli tek endermoloji cihazı LPG’dir. LPG’nin en son geliştirilen modeli Cellu M6, hastaya ve uygulama alanına göre seçilebilen 3 ayrı başlığa sahip olup, başlıklarında yoğunluk, hız ve yönleri ayarlanabilen birbirinden bağımsız motorize rulmanlar içermektedir. Cihazdaki bilgisayar sistemi hasta özelliklerine göre çok sayıda program ve protokol seçimine olanak sağlamaktadır. 

LPG nasıl etki yapmaktadır?

LPG kan ve lenfatik dolaşımını artırıp metabolik atıkların eliminasyonuna yardım ederek doku drenajını sağlamakta, mevcut fibröz bantları serbestleştirerek deriye esneklik kazandırmaktadır. LPG uygulaması ile deriden kasa kadar tüm cilt altı dokuların yeniden şekillendirilmesi sağlanır.

LPG uygulamaları nasıl yapılmaktadır?

LPG tedavisi, hastaya göre değişen protokol ve programlar seçilerek yapılmaktadır. Uygulamalar, 10-20 seans arasında değişmektedir. Tedavi sırasında her hastaya özel uygulama çorabı  giydirilmektedir. LPG tedavisi tamamen ağrısız olmasının yanı sıra hastada stres azaltıcı ve rahatlatıcı etkilere sahiptir. Her bir seansta uygulama 35-45 dakika sürmektedir.

LPG kilo kaybı yapar mı?

LPG esas olarak selüliti tedavi etmekle birlikte uygulanan alanlarda lokal incelmeler de sağlamaktadır.

LPG, liposuction ameliyatına alternatif bir tedavi midir?

Liposuction vücut kontur düzeltmesi sağlayan ve yağ hacmini azaltan etkin bir cerrahi yöntemidir. Ancak selüliti ve deri düzensizliklerini tam olarak yok etmez. LPG vücut kontur düzeltmelerinde liposuction’a alternatif bir yöntem olmamakla birlikte liposuction’la kombine edildiğinde daha mükemmel sonuçlar alınmasını sağlar.

LPG spordan daha etkili midir?

Spor, vücut sağlığı için kaçınılmaz önemde olmakla birlikte oluşmuş selüliti tam olarak yok etmemektedir. En ideal olan LPG tedavisi ile birlikte spor kombine edilmesidir.

Estetik amaçlı uygulama alanları

  • Selülit tedavisi
  • Vücut kontur düzeltmeleri ve lokal inceltmeler
  • Sarkık derinin tonus ve elastikiyetini artırma

Liposuction sonrası iyileşme sürecini hızlandırma ve düzensizlikleri ortadan kaldırma Diğer estetik ameliyatlar sonrası skarların yumuşatılması ve düzensizliklerin giderilmesi

Tedavi amaçlı kullanım alanları

  • Fizik tedavi uygulamaları (Fibrozit, tendinit, lumbalji, servikalji…)
  • Travma ve yanık sonrası skarlar
  • Cerrahi ve travma sonrası oluşan ödem
  • Lenfödem tedavisi.